Bevrijdingslaan 18
8580 Avelgem

056/648.648

info@vincentiusavelgem.be

Blog

"Beste,

Het is echt lief dat jullie ons het aandenken aan mijn papa en een tekstboekje van de viering willen bezorgen. Dankjewel daarvoor!
 
Ik had er nochtans als het ware naar uitgekeken om vanavond nog eens op de plek te komen waar mijn papa zijn laatste dagen doorgebracht heeft. Dat klinkt misschien raar omdat het de plaats is waar we afscheid moesten nemen. Maar in mijn ogen is hospice Aulighem het mooiste geschenk dat zowel mijn ouders als wijzelf, mijn man en ik, in die laatste dagen nog konden krijgen. Mijn ouders brachten hun laatste dagen samen door, weg van de cleane ziekenhuissetting en omringd door warme en lieve mensen. Jullie diepmenselijke aanpak maakte de moeilijke periode draaglijker."

Familie van bewoner Hospice Aulighem
09/11/2023


"Aan alle inwoners en zorgverstrekkers van dit woon- en zorgcentrum,
Op een onverwachte dag in 1987 moet een vallende ster vanuit het firmament neergekomen zijn op die vredige strook in de Bevrijdingslaan te Avelgem. Alzo ontstond het Sint-Vincentius. (De naam werd ongetwijfeld niet onbezonnen gekozen.)
Na zovele aanpassingen tot op heden is dit bejaardentehuis uitgegroeid tot een volwaardig centrum voor hulpbehoeftigen.
Nadat ik bijna twee jaar dagelijks ononderbroken een bezoek bracht aan mijn zo geliefde echtgenote kan en wil ik een oordeel vellen van de werkelijkheid.
Zonder onderscheid van wie dan ook die hier telkens het beste van zichzelf geeft, constateer ik welke positieve waarden hier gehanteerd worden: respect, eerbied, behulpzaamheid, eindeloos geduld, christelijk de blijde boodschap verkondigen (misvieringen), liefdevolle zorg en grote betrokkenheid voor alle inwoners die al dan niet gedeeltelijk of volledig afhankelijk zijn of dementerend tot en met de palliatieve zorgverlening toe.
Daarenboven werd het culturele aspect niet uit het oog verloren. Een kleine ommegang met wondermooie brons- en koperen beelden van een kunstenaar symboliseren de nestwarmte en in de achtertuin kunnen we even rust vinden bij een klein statig mariabeeld.
Ik wil eindigen met mijn grootste waardering en dank te betuigen aan allen die hier op een of andere wijze een steentje bijdragen tot welzijn van de hele gemeenschap: steun elkaar, wees gelukkig in de uitoefening van uw taak.
 
Een getuigenis,"
Echtgenoot van bewoonster

25/10/2023


"Bedankt voor het medeleven.
De tijd dat we bij jullie “in huis” kwamen was relatief kort maar toch was iedereen (familie, maar ook zij die hem kwamen bezoeken) geraakt door de manier waarop de ganse ploeg in het woonzorgcentrum “zorgt” voor de bewoners: altijd vriendelijk, oprecht betrokken met de bewoner en diens familie, geen enkele vraag was er teveel aan. Een woonzorgcentrum met een warm hart, zoveel is duidelijk. Diep respect en grote dankbaarheid!!!
 
De nabijheid, de tijd, het medeleven en de goeie zorgen, ook voor de familie, de laatste week was een échte steun en maakte het iets dragelijker.
Chapeau voor de hoofdverpleegkundige en haar ploeg.
 
Oprechte dank!
 
Met vriendelijke groeten,
Familie van bewoner
17/10/2022"Graag willen we aan ieder van jullie een dikke proficiat wensen. Jullie verdienen een grote pluim op jullie hoed voor inzet, enthousiasme, empathie, vriendelijkheid, ... en zo kan ik nog verder gaan.
Bedankt voor alles.

Zoon van bewoonster
2/09/2022

"Allereerst wens ik jullie te danken voor de goede zorgen en de vriendelijkheid waarmee jullie omgaan met de bewoners en de bezoekers
Het was voor mijn moeder, een grote stap om naar het wzc te moeten komen voor altijd
Als arts ken ik meerdere wzc’s en kan ik vaststellen dat ze een supermooie kamer heeft en goed verzorgd wordt
 
Ik dank hierbij het volledige team voor jullie inzet
We hebben zware tijden gehad in de coronaepidemie
Hopelijk is het ergste voorbij
 
Dikke merci"

Zoon van bewoonster
1/03/2022


"Bedankt voor de heel toffe interessante koffie@home namiddag. Jullie zijn een super team en zeker in deze heel moeilijke coronatijd. Respect voor jullie inzet en aanpak."
Dochter van bewoonster
14/10/2021


"Dag thuisverpleegkundigen,
het is zover, vandaag verhuist ons moe van het ziekenhuis in Kortrijk naar het rusthuis in Avelgem.Al bij al gaat het redelijk met haar en ik denk dat zij er minder moeite heeft mee heeft dan wij. Maar toen ik haar kamer en ook de leefruimte en de sfeer die daar heerst op de gang had gezien, voelde ik me gerustgesteld. Ze gaat haar daar echt wel thuis voelen. Dat ze zolang in haar eigen huis is kunnen blijven wonen is vooral dankzij elk van jullie, de persoonlijke en aandachtige zorg die jullie haar hebben geschonken is onbetaalbaar. Waarvoor dan ook mijn oprechte dank(en ook die van mijn zussen). Ik hoop dat jullie eens kunnen binnenspringen in haar kamer of dat we elkaar nog eens op de gang tegen het lijf mogen lopen. Doe verder met jullie prachtige werk en nog eens een superdikke merci voor alle goede zorgen❤️❤️ Groetjes,"

Dochter van cliënte thuisverpleging
27/07/2021

"Aan het personeel, sociale dienst en de buschauffeurs van het DVC "Sint-Vincentius" Avelgem.

In naam van mama zeggen wij aan u allen een grote "DANK U WEL" voor al die jaeren waarop u haar met de beste zorgen hebt omringd. Mama kwam heel graag, heeft nooit geklaagd en sprak altijd met lof over het DVC. Ze zal de busritjes en jullie goede zorgen erg missen, alsook de vleugjes humor en de vriendelijke omgang. Jullie verdienen allemaal ee mooi compliment. Doe zo verder en het gaat jullie allen goed.  Uw inzet wordt zeer gewaardeerd. 

Genegen,"

Dochters van een bezoeker DVC
25/03/2021

"Dank je wel voor de foto's en het andere materiaal. Ziet er superleuk uit en gezellig. Dat is precies wat mensen in deze moeilijke tijden nodig hebben.
Een welgemeende proficiat en een grote pluim aan het hele team!"

Familie bezoeker Dagverzorgingscentrum
17/11/2020

"Beste
 
hartelijk dank voor de open communicatie.
 
Bij deze gelegenheid:
Onze ouders verblijven pas sinds donderdag in het WZC. 
De noodgedwongen quarantaine maakt dat de eerste indruk wat bemoeilijkt wordt.
Toch mogen we vaststellen dat zij (en ook wij) heel tevreden zijn over het warm en vlot onthaal, de vriendelijkheid, de service, de catering, de inrichting van de kamers, ....
 
Het wordt uiteraard, vooral voor ons ma die het heel moeilijk heeft om het huis na 65 jaar achter zich te laten, nog wennen.
We durven echter hopen dat dit mede dankzij jullie veilige en warme zorg snel in orde komt.
 
Grote pluim en een welgemeende dankjewel.
 
Met vriendelijke groeten"

Kinderen van bewoners
28/09/2020


" Hierbij een dikke pluim voor al het verzorgend en verplegend personeel, aan de directie en secretariaat, aan allen die werkzaam zijn in het RVT. Jullie hebben het schitterend gedaan!! Dankjewel voor alle goede zorgen, ook in deze moeilijke maanden!"
Familie van bewoner
22/09/2020

"Beste,
 
Bij deze willen wij jullie bedanken voor de goeie zorg die tante bij jullie gedurende vele jaren mocht genieten.
Een speciaal woordje van dank ook aan Ronny en zijn team op de Beukenlaan.het was niet altijd even makkelijk met tante maar toch deden ze het met de glimlach.
Ook voor ons was het telkens een genot om de Beukenlaan in te lopen,een vriendelijke lach,een babbeltje,een tasje koffie....
Wij gaan jullie missen!
En nog eens:MERCI"

Familie van bewoner
10/07/2020

"Beste,
We zijn heel blij met iedere versoepeling en uitbreiding van de bezoekmomenten.
Samen met moeke zien we er erg naar uit terug samen op wandel te kunnen…
Hierbij een welgemeende dankjewel aan al het personeel voor alle extra zorg in deze speciale tijden!!!
Een fantastisch team! "
Hartelijke groet,

Dochter van bewoonster
10/06/2020

"Hallo,
Deze namiddag op bezoek geweest bij mijn vader en moeder. Het was leuk om hen na al die tijd terug te zien. Hopelijk hebben ze nu terug weer een beetje moed tot de tijd dat we terug binnen mogen. Het zal hen deugd gedaan hebben. Dit was een heel goed initiatief! Super van jullie dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben!
Hartstikke bedankt!!!"
Dochter van bewoner
7/05/2020

"Hallo iedereen,
Mooi resultaat, perfect gewerkt, proficiat.
We blijven luisteren naar de heren professoren en volgen hun stappenplan …
we zijn op ons goede, zou ik zeggen."

Familie van bewoner
30/04/2020

"Dank voor jullie voortdurende inspanningen die jullie doen om het leven in deze 
Moeilijke tijden wat aangenamer te maken.
Nog een fijne zondag 
Groeten"

Familie van bewoner
26/04/2020

"Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om het ganse team te bedanken voor de immense inzet in deze moeilijke tijden. Grote waardering voor iedereen en als je het resultaat bekijkt rendeert de inzet ook. Wellicht een lichtpunt en een beetje troost. voor de ploeg."
Familie van bewoner
18/04/2020

"Merci merci merci ….
Iedere week een spannend moment…
Bedankt voor de inspanningen aan alle medewerkers ! Fier op jullie."

Namens de familie van bewoner.
17/04/2020

" Dank u wel voor de goede zorgen voor al de bewoners ,dikke pluim voor iedereen die zich zo goed inzet voor de bewoners, dank u wel en dat jullie mogen bespaart blijven"
Familie van bewoner
17/04/2020