Update Coronavirus: Ook wij volgen de richtlijnen die vanuit agentschap Zorg en Gezondheid vastgelegd werden.

Onze deuren zijn gesloten voor bezoek. Informatie over de genomen maatregelen kan u hier lezen. 
Bevrijdingslaan 18
8580 Avelgem

056/648.648

info@vincentiusavelgem.be

Blog

Dag, alle bewoners en medewerkers die ons moeder gekend hebben,
Wij zijn jullie ontzettend dankbaar voor alle steun, empathie, hulp en vooral  de tactvolle en respectvolle manier waarmee jullie in moeilijke momenten van pijn, sterven en verdriet de bewoners en hun nabestaanden bejegenen.  Dat doet zo’n deugd. Ik kom persoonlijk nog eens langs.

Dochter van bewoonster
27/09/2019

"Bedankt voor de leerrijke en leuke stageperiode! Ik ben heel wat ervaring rijker geworden en heb toffe collega's leren kennen! Ik vind het fantastisch hoe jullie zich inzetten voor de bewoners en de bezoekers! Veel bewondering heb ik voor het woonzorgcentrum. 
Tot later
Groetjes
Studente
15/04/2019

"Beste,
Mijn zus heeft de laatste jaren van haar leven bij jullie mogen doorbrengen. Ze herhaalde regelmatig dat ze graag in het rusthuis verbleef. De liefdevolle zorgen die ze kreeg, zijn een grote steun geweest en zullen ons altijd bijblijven. 
We kunnen jullie, de hoofverpleegkundige en het ganse team niet genoeg bedanken voor de mateloze inzet. 
Vriendelijke groeten
Familie van bewoonster
12/04/2019

" Hierbij wil ik in de eerste plaats een woord van dank uit spreken aan de directie en het personeel van WZC Sint-Vincentius Avegem - Hospice Aulighem.
De behulpzaamheid, medische verzorging, rustgevende momenten, samen met de familie, één voor één, verdient een groot applaus. 
Mijn waardering, mijn dank voor de directie is dan ook groot. 
Een topteam staat er dag en nacht klaar. 
Het gemis zal bijzonder groot zijn, maar het besef dat mijn mama op de juiste plaats is terechtgekomen, zal ik nooit vergeten. 
Het heeft me kracht gegeven mijn mama bij te staan tot het laatst. 

Onze oprechte dank
De kinderen van bewoonster Hospice Aulighem
08/03/2019


"Beste,
 
Ik waardeer ten zeerste jullie prachtige inzet en goede zorgen voor mijn moeder !
Zonder jullie hulp zou ik echt niet weten hoe ik de situatie kan ontlasten, oprecht bedankt aan jullie volledige team !!!
 
Met vriendelijke groet,
zoon van bezoeker van ons dagverzorgingscentrum
14/12/2018"Beste,
Dank voor de vriendelijke en respectvolle behandeling van moe.
We hebben uw team als degelijk ervaren en zijn er zeker van dat jullie nog velen gelukkig zult maken.
Oprechte dank.
De kinderen van bewoonster
03/09/2018


" Beste,
Ik wil je nog een keer bedanken voor het super mooi geschenk; Ik ben er heel blij mee. 
Veel groetjes,
Onze 1000ste volger op facebook
02/07/2018" Beste,
Nogmaals dank aan jou en je voltallige team om zo goed voor ons mama te zorgen.
Ik hoor ze nog altijd zeggen dat ze “het geestig” vond.
Mama heeft ook bij en dankzij jullie een mooie tijd meegemaakt.
Speciaal dank aan de verpleegster van wacht die ons op die bewuste zaterdag heel professioneel en vriendelijk heeft bijgestaan.
Het ga jullie goed!
Met vriendelijke groet,
Dochter van een bewoonster
27/05/2018"Proficiat aan de redactie van nieuws@home.
Inhoud, lay-out, foto’s,…………. kortom op alle vlakken een grote sprong voorwaarts.
Vriendelijke groeten
13/05/2018"Hallo,
Aan het ganse team, een hele dikke proficiat met Nieuws@home ! 
Altijd heel leuk om te lezen en het doet altijd terugdenken aan de 3 jaren dat mama bij jullie verbleef !
Die tijd zal ik nooit vergeten !  Ze kreeg er de beste zorgen, dank je wel !
Groeten,
dochter van bewoonster
03/05/2018


 

" Beste,
we waren onlangs op bezoek in het rust en verzorgingscentrum, wat ons spontaan opviel bij het binnenkomen waren de prachtige kunstwerken opgesteld in de hal, eenmaal buiten hebben we echt genoten van de vele beelden her en der verspreid ,zeer passend voor jullie zorgcentrum en voornamelijk het grote beeld op het einde die de geborgenheid symboliseert, proficiat met de keuze en de artiest die dit bedacht,
waarvoor onze beste dank
Bezoeker
28/02/2018

 

" Hallo,
Bij deze willen wij het ganse team bedanken voor het prachtige kaartje (krijgt een plaatsje op mijn bureau thuis) die we ontvangen hebben, dit al ter herinnering aan mama haar eerste overlijdensjaar.
Wij denken ook nog heel veel terug aan de zoveel mooie momenten die we bij jullie samen met mama beleefd hebben. 
Mama is er gelukkig geweest en dit vergeten wij niet!
Wij weten dat we welkom blijven, maar het is mezelf nog niet gelukt om terug langs te komen. 
Nog eens bedankt en de groeten aan gans het team, die bij ons voor altijd ook een plaatsje in ons hart krijgen. 
Dochters bewoonster
12/02/2018

 

" Dag,
Met dit mailtje wil ik jullie zeker danken voor hetgene dat jullie aan de vormelingen meegegeven hebben. Ze hebben zich écht gejeund!!
Door het deelnemen aan de activiteiten is voor vele vormelingen een gevoelige snaar geraakt... Ja, want voor velen was het zelfs de eerste keer dat ze een WZC bezochten. Vooral het zingen en een dansje placeren was - voor ons catechisten- ontroerend hoe de vormelingen dit aanpakten. Ook de quiz en het balspel deden ze graag en met inzet.

Aan heel het animatieteam: van harte dank voor de ervaring!

Vanwege de catechisten!
09/12/2017


" Beste,
Alles is prima verlopen, geen klachten nog opmerkingen.
Mijn ma was zeer tevreden van al jullie diensten en de vriendelijkheid van alle personeelsleden. 
Groetjes
zoon van bewoonster in kortverblijf.
10/11/2017


"  Muziek, vergeet me niet - Artikel uit Blits november 2017


Op woensdag 8 november organiseert WZC Sint-Vincentius samen met WZH Ter Meersch een optreden in Spikkerelle. In WZC Sint-Vincentius bestaat al sinds 2013 het contactkoor The Pop Oldies. Ook in WZH Ter Meersch gingen ze dit jaar van start met een contactkoor dat 'Koor aan de Schelde' heet. Voor het eerst gaan de twee contactkoren verbroederen!

"Muziek is één van de laatste zaken die uit het brein vertrekt. Er is dus ook een middel om zelfs met mensen in een vergevorerd stadium van dementie contact te maken. Bovendien merken we dat bewoners in het algemeen heel graag zingen. Het brengt herinneringen naar boven, maakt emoties los enzovoorts", vertelt Lien Ysebaert, referentiepersoon Dementie bij WZC Sint-Vincentius, over het ontstaan van hun contactkoor. " Het contactkoor is in de eerste plaats een sociaal gebeuren waar samen zingen centraal staat. Met mensen met dementie, maar ook met vrijwillgers, personeel en familie. Bij een contactkoor gaan we uit van de capaciteiten van de bewoners en het is bovendien een leuke en zinvolle activiteit! Zingen maakt mensen met dementie 'wakker', actiever en toegankelijker."

De voorbereidingen voor het optreden verlopen alvast vlot. De liedjesboeken zijn af en ook de repetities zijn reeds gestart in beide woon- en zorgcentra. Ook komen de bewoners van beide centra een tweetal keer samen om te oefenen. " We hebben ook een collega die twee liedjes op viool zal begeleiden. Daarnaast hebben we ook een bewoner met dementie die piano speelt en J'attendrai zal begeleiden" , vult Lien aan. Lien weet ons alvast te vertellen dat de deelnemers uitkijken naar het project! Bovendien is het een initiatief dat voldoening geeft aan zowel bewoners, familieleden, vrijwilligers en personeelsleden. De bewoners zijn trots dat ze dit mogen doen. " Dit initiatief wordt georganiseerd in functie van de Alzheimercode, die dementie in de kijker wil zetten. De Alzheimercode is een project met een duidelijke boodschap: mensen met dementie tellen mee! De eerste editie, in het najaar van 2015, was alvast een succes. Het is een mooie samenwerking die tot stand kwam met Canvas, kunstencentrum deSingel en het M HKA (Antwerpen), Artforum en Museum M (Leuven), Muntpunt (Brussel) en het Museum Dr. Guislain (Gent). Meer informatie over deze eerste geslaagde editie kan je vinden op www.alzheimercode.be," vertelt Lien over het project. De tweede editie van De Alzheimercode loopt nog tot half november. Ook organisaties uit de zorgsector konden als initiatiefnemende partner een optreden of een programma op poten zetten. Hierbij wordt voornamelijk gedacht aan een tentoonstelling, een filmvoorstelling (met aansluitend een panelgesprek), een muziekparcours of een ander evenement. 

"Iedereen is welkom op 8 november! Familieleden, medebewoners, vrijwilligers, mantelzorgers... iedereen die intresse heeft en de bewoners aan het werk wil zien. Het loont zeker de moeite", zegt Lien. De voorstelling heet 'Muziek, vergeet me niet' en gaat door in Spikkerelle te Avelgem. Het optreden start op 14u30 en wordt gevolgd door een receptie met een hapje en een drankje. De inkomprijs bedraagt 5 euro. Reserveren kan via 056 64 86 48 (WZC Sint-Vincentius) of 056 65 07 80 (WZC Ter Meersch).


" Beste,
Hiermee wil ik jullie allen danken voor de goede zorgen die hij heeft.
Jullie verdienen allen een pluim! Een topteam!
Groetjes
Echtgenote van bewoner.
07/11/2017" Hartelijk gefeliciteerd aan onze ergotherapeute Marlies met haar Cera Award - Innoveren met een hart!" Aan directie, personeel en vrijwilligers van het WZC Sint-Vincentius te Avelgem,
Wij waren aangenaam verrast dat jullie na een jaar mijn echtgenoot nog niet vergeten zijn. Daarom danken wij U allen voor de vriendelijkheid die hij bij jullie nog heeft mogen beleven. 
Beste dank van ons allen.
Familie van een bewoner.

24/10/2017


"Bedankt voor de heerlijke dag aan zee!
Een dikke proficiat aan gans het team voor het zeer mooie initiatief. Dat verdient een dikke pluim op jullie hoed, vooral voor het vele werk welke jullie erin gestoken hebben.
Ik denk dat iedere bewoner die mee was, zeer tevreden is.
Vrijwilliger.
25/09/2017"Dag,
In naam van de familie willen wij het volledige team van Sint-Vincentius bedanken voor de goede zorgen voor mijn vader.  Het personeel is vriendelijk, de kamers zijn mooi en mijn vader kon genieten van goede zorgen.  Een echt pluspunt aan Sint-Vincentius is de koppeling van het kortverblijf met het dagcentrum.  Zo was er voor mijn vader altijd wat te doen en heeft hij nog enkele kennissen van vroeger ontmoet. 
Met vriendelijke groeten,
Dochter bezoeker kortverblijf.
13/09/2017
 


"Dag,
Ik ben heel blij dat ze zo goed verzorgd wordt bij jullie, daar ben ik van overtuigd! Alvast bedankt voor de hulp!
Groetjes
Dochter bewoner.
06/09/2017


"Beste,
Ik wil je bij deze alleszins bedanken voor de vlotte samenwerking. Mocht de samenwerking met alle instanties zo vlot verlopen als bij jullie, dan zou dat fantastisch zijn.
Schoondochter bezoeker dagverzorgingscentrum.
04/09/2017


"Dag,
Nogmaals bedankt wat julie allemaal doen voor al deze mensen.
"Met dankbaarheid zal je merken dat de kleine dingen groot worden".
Met vriendelijke groet, 
Dochter bewoner.
03/09/2017


"Dag,
Ik heb de foto's van de daguitstap bekeken. Ze zijn echt prachtig, allemaal gelukkige mensen, lachende gezichten. Voor mij deed dit ook wat, ik zag dat mijn moeder genoot en tevreden was. Alvast bedankt."
Met vriendelijke groet,
Dochter bewoner.
27/06/2017"Beste,
Ik heb zonet de zoon van een overleden bewoner gezien. Mijnheer was vorig jaar bij jullie op de palliatieve afdeling opgenomen en in oktober overleden. De zoon liet mij weten dat hij enorm tevreden was over de periode die zijn vader bij jullie heeft doorgebracht. Zowel over de kamer, de arts, de vriendelijkheid van het personeel als de begeleiding van de familie."
Met vriendelijke groeten,
Sociale dienst azglorieux.
23/06/2017"Beste,
Ik hoor dat er vandaag frietjes op het menu stonden nadat pepe had aangegeven graag frietjes te eten. Dat is nog maar één van de vele dingen die jullie doen om jullie mensen te verzorgen en te vertroetelen! Jullie verdienen allen een standbeeld! Dankuwel om zo goed voor onze grootouders te zorgen! Dat zeg ik zeker in naam van ons allemaal." 
Liefs,
Kleindochter bewoner.
8/06/2017"Beste,
Afgelopen weekend eens goed de site bekeken. Het filmpje met de titel 'De zoektocht' alsook 'Het campagnefilmpje' vind ik uitstekend gedaan. Een zorgcentrum met hart en ziel voor de bewoners."
Een welgemeende dank aan directie en personeel,
Partner bewoner.
29/05/2017"Aan de directie, personeel en vrijwilligers van wzc Sint-Vincentius,
Uw kaart ontving ik over enkele dagen. De tekst ervan heeft me zeer ontroerd. Dank voor dit mooie gebaar! Het was voor mij opnieuw een moeilijke periode bij de gedachte dat mijn echtgenoot reeds één jaar van mij en de kinderen afscheid nam. Maar ik heb een goed gemoed. Hij kreeg bij u zeker de nodige aandacht en verzorging. Ik hou me sterk aan de mooie herinneringen die we samen hebben beleefd."
Met mijn herhaalde dank en heel genegen,
Partner bewoner.
28/05/2017"Beste medewerkers,
Bedankt voor de leuke activiteit donderdagnamiddag. De kinderen spraken er vrijdag nog over hoe plezant het wel was geweest. Het heeft dus een mooie indruk nagelaten bij hen."
Met vele vriendelijke groetjes,
Juf Basisschool De Toekomst.

29/04/2017


​" Beste begeleidsters en begeleiders van mijn meme van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius te Avelgem,
Ik wou jullie, elk van jullie, hoe ver of hoe dichtbij dan ook, gewoon even laten weten hoe prachtig en hoe buitengewoon het is om mijn meme zo gelukkig en als een vis in het water te mogen zien, beleven en ontmoeten sinds ze daar bij jullie is... . Een vrouw die ongetwijfeld ook haar moeilijke kantjes heeft, maar voor een vrouw die haar hele leven aan haar gezin, haar man en de zaken heeft opgeofferd, is het als kleindochter echt een onuitdrukkelijk en dankbaar gevoel om haar nu zo te mogen zien genieten van haar leven. Jullie zijn echt grootse mensen in wat jullie doen! En ik hoop dat jullie af en toe mogen beseffen wat voor een schoonheid en waarde jullie bijbrengen aan de mensen en de wereld in het algemeen. Duizend, duizend, duizend maal dank voor de energie, de overgave en de liefde die jullie daar elke dag opnieuw opbrengen! Jullie zijn echt FANTASTISCH!!!"
De beste wensen aan elk van jullie,
Kleindochter bewoner.
18/04/2017