Bekijk zeker onze vacatures!
Bevrijdingslaan 18
8580 Avelgem

056/648.648

info@vincentiusavelgem.be

Woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Sint-Vincentius biedt een permanent verblijf aan bejaarden die omwille van ernstige en blijvende fysieke afhankelijkheid of dementie continu passende zorg en begeleiding nodig hebben.

Wij willen dat u zich echt thuis voelt, dat u de meest kwetsbare fase van uw leven aangenaam en zinvol kunt doorbrengen in een gemoedelijke, respectvolle omgeving. Wij bieden “brede zorg”, niet alleen aan u, maar ook aan uw familie, vrienden, mantelzorgers en vrijwilligers. Deze zijn steeds welkom in uw nieuwe woonst.

U kunt zowel overdag als ’s nachts een beroep doen op een professionele, kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening. Vragen, suggesties, bedenkingen of klachten kunt u steeds uiten, waarna we samen met u op zoek gaan naar een antwoord of een oplossing.

Zo willen wij u een aangenaam en huiselijk verblijf verzekeren!

Werking


Onze organisatie kiest voor kleinschalig wonen, wat de individuele begeleiding voor u ten goede komt. Het contact tussen u en onze zorgverleners alsook tussen de bewoners onderling is veel persoonlijker.      
De individuele woonkamers situeren zich in lanen. Uw woonkamer is voorzien van meubilair (elektrisch hooglaag bed, nachtkastje, tafel, stoel, zetel en kleerkast), oproepsysteem, brievenbus en afzonderlijke badkamer met toilet en lavabo.  Persoonlijke zaken zoals kledij, wasgerief (handdoeken, washandjes), toiletgerief,… brengt u zelf mee. U kunt eveneens zorgen voor een persoonlijke toets in uw woonkamer.
 
Waarden als eerbied, menselijke nabijheid en privacy zijn een leidraad binnen onze werking.
  De afdeling Krokus-Begonia-Dahlialaan, een beveiligde afdeling op het gelijkvloers, biedt plaats aan 42 bewoners met dementie. Deze afdeling is opgedeeld in 3 leefgroepen.

De afdeling Kastanje-Beukenlaan, een beveiligde afdeling op de eerste verdieping, biedt plaats aan 30 bewoners met dementie. Deze afdeling is opgedeeld in 2 leefgroepen.

De afdeling Eiken-Magnolialaan, een afdeling op de eerste verdieping, biedt plaats aan 28 bewoners met fysieke zorgnoden. Deze afdeling is opgedeeld in 2 leefgroepen. 

In de modern uitgeruste eigen keuken zorgt onze chef-kok met zijn ervaren keukenpersoneel voor de bereiding van gevarieerde maaltijden. De diëtiste heeft oog voor bewoners bij wie dieetvoeding is voorgeschreven. U bent vrij uw maaltijden te gebruiken in uw eigen woonkamer of in de living. 

Dagelijks biedt ons ergo- en animatieteam activiteiten aan, zowel individueel als in groep, die u volledig vrijblijvend kunt bijwonen. De kinesitherapeuten zorgen voor voldoende bewegingstherapie en behoud van zelfredzaamheid. Daarnaast kunt u een beroep doen op de kapster en de pedicure die verbonden zijn aan ons woonzorgcentrum. 

In en rondom ons woonzorgcentrum kunt u onze kunst-wandelroute ontdekken.

Wij beschikken tevens over een prachtig Kaffee waar u dagelijks kunt genieten van ons ruim assortiment aan dranken en versnaperingen. De ideale plaats om elkaar te ontmoeten!

Onze stille ruimte is steeds toegankelijk voor u en uw familie.

Wenst u meer specifieke uitleg omtrent dementie dan kunt u steeds terecht bij onze referentiepersoon dementie. De referentiepersoon palliatieve zorg begeleidt u graag bij alle vragen omtrent het levenseinde, vroegtijdige zorgplanning... .

Voor de medische behandeling kunt u verder een beroep doen op uw eigen huisarts

Bezoekuren zijn volledig vrij. Wij vragen u enkel bij het verlaten van ons huis een personeelslid te verwittigen.