Bevrijdingslaan 18
8580 Avelgem

056/648.648

info@vincentiusavelgem.be

Hospice 'Aulighem'Nieuw : 'Hospice Aulighem' in beeld


"Hospice Aulighem" is een uniek initiatief in de palliatieve zorg, geïntegreerd in ons woonzorgcentrum. Dit project biedt opvang aan ouderen met een terminale aandoening en een volledig palliatief statuut, voor wie thuiszorg niet langer haalbaar is, en waarbij een ziekenhuisopname geen noodzaak is. Zo kunnen zij in hun vertrouwde omgeving, dicht bij hun familie, in alle rust sereen sterven. 
We vertrekken vanuit de visie van ons woonzorgcentrum ‘Zorg omtrent het levenseinde’ waarbij we uitgaan van een fundamenteel respect voor eenieders overtuiging. We houden rekening met uw individuele noden en wensen, en streven naar kwaliteit van uw levenseinde met respect voor uw eigen levensvisie en opvattingen. 
U kunt zowel overdag als 's nachts een beroep doen op een professionele, kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening. Vragen, suggesties, bedenkingen of klachten kunt u steeds uiten, waarna we samen met u op zoek gaan naar een antwoord of een oplossing.
Zo willen wij u een aangenaam en huiselijk verblijf verzekeren! ​


Werking

Iedereen die persoonlijk bij uw zorg betrokken is kan een opname aanvragen. Vóór opname wordt op basis van drie objectieve meetinstrumenten bepaald of u in aanmerking komt voor onze hospice. Deze instrumenten worden samen met uw behandelend arts opgemaakt. 
 


De individuele kamers bevinden zich op een afzonderlijke, rustig gelegen afdeling, in ons woonzorgcentrum. Uw ruime éénpersoonskamer is neutraal ingericht waardoor we u en uw familie de kans bieden om een persoonlijke en huiselijke sfeer te creëren. Uw eigen woonkamer is voorzien van meubilair (elektrisch hooglaag bed, nachtkastje, tafel, stoel, zetel en kleerkast), TV, koelkast, oproepsysteem, brievenbus en afzonderlijke badkamer met toilet en lavabo. Persoonlijke zaken zoals kledij, wasgerief (handdoeken, washandjes), toiletgerief,… brengt u zelf mee. 

Tijdens uw verblijf verzekeren we u en uw familie 24/24 uur deskundige zorgverlening, waarbij we streven naar een open communicatie, psychosociale ondersteuning, spirituele zorg, lichamelijke zorg en maximale pijn- en symptoomcontrole met respect voor uw levensvisie.

 
Waarden als eerbied, menselijke nabijheid, privacy zijn voor ons een leidraad.In de modern uitgeruste eigen keuken zorgt onze chef-kok met zijn keukenpersoneel voor de bereiding van gevarieerde maaltijden. Bij het maken van uw maaltijd kunnen wij rekening houden met uw wensen en verlangens. De diëtiste heeft oog voor mensen bij wie dieetvoeding is voorgeschreven. U bent vrij uw maaltijden te gebruiken in uw eigen woonkamer of u kunt ’s middags aansluiten in ’t Kaffee en ’s avonds in het dagverzorgingscentrum.
 

In de namiddag kunt u aansluiten bij de activiteiten van ons dagverzorgingscentrum alsook een beroep doen op de kapster en pedicure

Wij beschikken tevens over een prachtig Kaffee waar u dagelijks kan genieten van ons ruim assortiment aan dranken en versnaperingen. 

Onze stille ruimte is steeds toegankelijk voor u en uw familie.

Wenst u meer specifieke uitleg omtrent dementie dan kunt u steeds terecht bij onze referentiepersoon dementie. De referentiepersoon palliatieve zorg begeleidt u graag bij alle vragen omtrent het levenseinde, vroegtijdige zorgplanning... . 

Voor de medische behandeling kunt u verder een beroep doen op uw eigen huisarts

Bezoekuren zijn volledig vrij. Wij vragen u enkel bij het verlaten van ons huis een personeelslid te verwittigen. Indien u het wenst kan uw familie blijven overnachten.
Met de steun van levensloop.