Bevrijdingslaan 18
8580 Avelgem

056/648.648

info@vincentiusavelgem.be

Dagverzorgingscentrum

Het dagverzorgingscentrum is een thuiszorgondersteunende dienstverlening. We richten ons tot thuiswonende bejaarden, die overdag nood hebben aan verzorging, verpleging, (re)activering, zinvolle dagbesteding en begeleiding. Met dit zorginitiatief kunnen de bejaarden zo lang mogelijk thuis zijn. Dit in nauwe samenwerking met de thuiszorg en de mantelzorg.


Werking
 

We bieden van maandag tot en met vrijdag opvang en verzorging aan, dit tussen 8h30 en 18h. Op zon- en feestdagen is ons dagverzorgingscentrum gesloten. 

Het dagverzorgingscentrum is opgesplitst in de 'Klaproos’ en de ‘Heideroos’, waarbij de 'Heideroos' specifiek gericht is op bezoekers met dementie. 

Het centrum is volledig rolstoeltoegankelijk en beschikt over alle comfort.

We stellen ook aangepast vervoer ter beschikking om u op te halen en terug naar huis te brengen. U kunt ook zelf instaan voor uw vervoer. 

Bij aankomst wordt u verwelkomd met een drankje. Dagelijks biedt ons ergo- en animatieteam, in de voor- en in de namiddag, activiteiten aan, zowel individueel als in groep, die u volledig vrijblijvend kunt bijwonen. 

U kunt een beroep doen op de kapster en de pedicure die aan ons woonzorgcentrum verbonden zijn. 

 
Waarden als eerbied, menselijke nabijheid en privacy zijn een leidraad binnen onze werking. 

In de modern uitgeruste eigen keuken zorgt onze chef-kok met zijn ervaren keukenpersoneel voor de bereiding van gevarieerde maaltijden. De diëtiste heeft oog voor mensen bij wie dieetvoeding is voorgeschreven. ’s Middags wordt in ‘t Kaffee een lekkere maaltijd geserveerd. Na de maaltijd is er gelegenheid tot middagrust.

Rond 14h staan we opnieuw klaar met een stevige kop koffie. 

De eerste bezoekers vertrekken om 16h. Indien u het wenst kunt u hier een avondmaal nuttigen en vertrekt u pas na 17h30.

Indien u nood heeft aan kinesitherapie (in functie van reactivering, zelfredzaamheid) kunnen wij dit voor u organiseren.

In en rondom ons woonzorgcentrum kunt u onze kunst-wandelroute te ontdekken.  

Wij beschikken tevens over een prachtig Kaffee waar u dagelijks kunt genieten van ons ruim assortiment aan dranken en versnaperingen. De ideale plaats om elkaar te ontmoeten!

Onze stille ruimte is steeds toegankelijk voor u en uw familie.

Wenst u meer specifieke uitleg omtrent dementie dan kunt u steeds terecht bij onze referentiepersoon dementie. De referentiepersoon palliatieve zorg begeleidt u graag bij alle vragen omtrent het levenseinde, vroegtijdige zorgplanning.

Voor de medische behandeling kunt u verder een beroep doen op uw eigen huisarts